Сайт знаходиться на реконструкції Сайт знаходиться на реконструкції. Приносимо вибачення за тимчасові незручності


Новини

Сучасні системи газового пожежогасіння для серверних Єдиної інформаційної системи ХМР.
Сучасні системи газового пожежогасіння для серверних Єдиної інформаційної системи ХМР.
16 грудня 2020, 09:40

КП «Міський інформаційний центр» оснащує центри обробки даних та технічні приміщення  систем безперебійного живлення сучасними системами автоматичного газового пожежогасіння з використанням високоефективного та екологічнобезпечного газу.

На виконання Програми інформатизації Харківської міської ради, для надійного захисту вартісного серверного та телекомунікаційного обладнання від руйнівних факторів пожежі серверні та технічні приміщення Єдиної інформаційної системи переоснащуються з впровадженням нових систем газового пожежогасіння на основі газу Novec™ 1230.

Газ «Novec™ 1230» – фторований кетон (FK-5-1-12), винахід корпорації 3M. При звичайних умовах Novec™1230 являє собою безбарвну діелектричну рідину, яка перетворюється в газоподібний стан при випуску через насадки-розпилювачі. Вогнегасна речовина Novec™1230 придушує пожежу за допомогою комбінації фізичних і хімічних властивостей. Вогнегасний механізм базується на ефекті абсорбції тепла – відбору теплової енергії у ланцюгової реакції горіння. При цьому, на відміну від інших газів, які використовуються для пожежогасіння, Novec™1230 не знижує вміст кисню в приміщенні та не становить загрози здоров’ю та життю людей, які можуть перебувати в приміщенні в момент спрацювання системи пожежогасіння.
 
Впровадження високоефективних систем автоматичної протипожежної сигналізації та газового пожежогасіння забезпечить оперативне придушення джерел загоряння та збереження вартісного серверного та телекомунікаційного обладнання Єдиної інформаційної системи від пошкодження руйнівними факторами пожежі чи пожежогасячою речовиною.
 
Інженерні системи електроживлення, кондиціювання та протипожежного захисту центрів обробки даних Єдиної інформаційної системи реалізовані з дотриманням технічних норм та забезпечують безперервну роботу обладнання, безперервний доступ до ресурсів і сервісів та надійне зберігання даних інформаційних систем.
 
КП «Міський інформаційний центр» постійно працює над вдосконаленням ресурсів Єдиної інформаційної системи. Нова редакція Програми інформатизації Харківської міської ради до 2025 року передбачає, крім іншого, створення Єдиного дата-центру для органів виконавчої влади Харківської міської ради та комунальних підприємств, установ, організацій. Наявні центри обробки даних КП «МІЦ» стануть основою географічно-розподілених високопродуктивних ресурсів Єдиного дата-центру.
 

Зовнішні новини